Як найефективніше захистити свої вікна від вибухів та уламків

Незахищені вікна – найбільша небезпека під час обстрілів та вибухів. Уламки скла можуть поранити мешканців житла, вікна якого не підготовлені до поглинання ударної хвилі. У цій статті ми допомагаємо вам зменшити ризик того, що скло розіб’ється і завдасть вам шкоди та зрозуміло розповідаємо:

  • Як захистити себе від уламків скла?
  • Як правильно заклеювати вікна, щоб врятуватися від ударної хвилі?
  • Як уберегти вікна у квартирі від ударної хвилі?
  • Найефективніший спосіб захистити себе та своїх близьких.

Ваше головне завдання — не дати уламкам розлетітися по кімнаті або хоча б зменшити площу ураження. Щоб захиститися від уламків, ми рекомендуємо обклеювати вікна скотчем, ізострічкою, смужками паперу або тканини, щоб зменшити вібрацію скла, адже при вибуховій хвилі склопакет пружинить і вгинається всередину.

Алгоритм дій:

  1. Наклейте на скло посередині дві смужки навхрест по всій діагоналі (отримаєте візерунок літери “Х”).
  2. Додавайте смужки, аж поки не отримаєте щось схоже на сніжинку.
  3. Чим більше шарів, тим краще.

Більше шарів – більше ймовірність, що під час вибуху скло не розлетиться по кімнаті, а лише тріснеться або залишиться на клейкому боці скотчу.

Ще краще заклеювати вікна смужками скотчу щільно, вкриваючи ними абсолютно всю поверхню скла. Наносячи смужки у кілька шарів (по горизонталі), ми створюємо з вікна перший бар’єр на шляху вибухової хвилі. Якщо хвиля буде не надто сильною, заклеєне вікно залишиться абсолютно цілим. Обов’язково використовуйте цей варіант захисту якщо маєте достатньо матеріалів для його виконання – скотч може зупинити не лише уламки від мін і фугасів, а й навіть кулі від стрілкової зброї.

Але навіть це не є найефективнішим та стовідсотковим варіантом захисту. Ми пропонуємо вам безпечніший, легший та більш швидкий варіант для того, щоб уберегти вікна від ударнї хвилі – бронювальна плівка.

Бронювальна плівка не лише утримає уламки з внутрішнього боку клейкого шару (тим самим захистить вас та ваших близьких від травмування у випадку пошкодження внаслідок удару чи вибуху), а й уповільнить розповсюдження пожежі, так як плівка стримує вогонь аж до 30 хвилин.

Крім того, плівка стане корисною для вас і у післявоєнний час, так як ви забезпечите себе скляними поверхнями, які крім захисної функції:

✔️ Перешкоджають потраплянню ультрафіолетових променів,

✔️ Дозволяють зменшити кількість шуму, який потрапляє знадвору,

✔️ Роблять скло міцнішим та вберігають його від ударів,

✔️ Зберігають тепло оселі всередині,

✔️ Виключають отримання травм від розбитого скла,

✔️ Зроблені з прозорого матеріалу – невидима перешкода для грабіжників.

Не знаєте яку плівку обрати? Ви можете підібрати тонувальну чи бронювальну плівку у нас на сайті за допомогою конфігуратора підбору плівки. Це швидко і безкоштовно! Просто переходьте за посиланням: https://city-ton.com.ua/configurator/ 

Також ми надаємо сертифікат Cу-3, Су-2, Су-1 та гарантію 10 років на матеріал та роботи!

Не забувайте, що у воєнний час навіть при забезпеченні всього вищевказаного потрібно залишатись обачними та обережними. Будь ласка, не підходьте до вікон, якщо чуєте неподалік звуки пострілів або вибухи, за жодних обставин. Відійдіть якнайдалі від скла (бажано в іншу кімнату, щоб дотримуватись правила двох стін), лягайте на підлогу та прикривайте голову. В темний час доби вимикайте світло, а аптечку тримайте неподалік від себе.

Та головне – замовляйте у нас бронювання вікон, щоб відчувати себе у безпеці!

Всім безпеки та мирного неба над головою! Бережіть себе!

Маєте будь-які запитання? Ми з радістю вас проконсультуємо за номером телефону 067-683-17-01 або у соц. мережах:

Ви можете поширити запис у таких соцмережах: